Chili con carne Frank Lloyd Wright Fragmenter


Chili con carne

450 g hakket oksekød (4-7%)
3 banan-skalotteløg
4 fed hvidløg
Frisk chili efter smag (fx 2 jalapenos og 2 fresno)
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse tomatpuré (kan udelades - smag og behag)
1 dåse chilibønner (sovsen skal med)
1-2 tsk spidskommen
1-2 tsk stødt koriander
2-3 dl bouillon efter smag
1 kvadrat god mørk chokolade 70-80%
Evt. en lille sjat røget whisky
Salt (og evt. peber)
Olivenolie


Svits finthakket løg i olivenolien. Kom finthakket hvidløg og chili i ganske kortvarigt, inden kødet kommes i.
Brun kødet og skru lidt ned for blusset. Tilsæt hakkede tomater og evt. tomatpuré. Rør godt rundt og tilsæt så
lidt af bouillonen og evt. en sjat røget whisky. Lad det simre et kvarters tid og tilsæt derefter spidskommen og
koriander samt lidt af sovsen fra chilibønnerne. Tilsæt om nødvendigt lidt bouillon til konsistensen er passende.
Lad det hele simre ved svag varme under lå i en god times tid - rør af og til. Tilsæt bønnerne og resten af sovsen,
og lad det simre i yderligere et kvarters tid. Smag til med salt (og evt. peber). Sluk for blusset og lad det stå et par
minutter. Kom chokoladen i og lad den smelte - rør godt rundt. Server med hjemmelavet guacamole, creme fraiche
og friskbagt groft brød. Drys med frisk koriander efter smag. Velbekomme!


Home